06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Acılı Ezme - Oktay Usta
Acılı Ezme Tarifi - Acılı Ezme Yapılışı - Acılı Ezme - Oktay Usta'nın Acılı Ezme Tarifi

Malzemeler
2 adet Kuru soğan
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 tutam taze nane
1 ÇK biber salçası
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz, karabiber, pul biber, limon suyu, zeytinyağı
Yapılışı
Kuru soğanı, yeşil biberi, taze naneyi, maydanozu, dereotunu rondoda karıştırın
Süzgüye koyup suyunun süzülmesini bekleyin
Domateslerin kabuklarını soyup, incecik doğrayın, yada rondoda parçalayın
Tüm malzemeleri karıştırın
Üzerine biber salçasını, tuz, karabiber, kekik, pul biber, limon suyu ve zeytinyağını ekleyin
Servis kasesine alın
alıntı
|
|
|