Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Ve Yoğurtlu Ezme

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Ve Yoğurtlu Ezme



Ezme Tarifi - Cevizli Yoğurtlu Ezme Yapılışı - Cevizli Yoğurtlu Ezme Tarifi


Malzeme


2 dilim bayat ekmek

3 yemek kaşığı ceviziçi

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı yoğurt

2 yemek kaşığı limon suyu

1 çay kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı pul biber

tuz



Yapılışı


Ekmek dilimlerinin kenarlarındaki kabuğu kesip atın, dilimleri çukur bir kaba koyup üzerlerine soğuk su dökün Beş dakika sonra dilimleri sudan çıkartın, sıkarak suyunu süzün, parmaklarınızla ufalayın


Ceviziçini mutfak robotunda çekin veya havanda dövün Sarmısakların kabuklarını soyup biraz tuz ile havanda dövün Ekmek kırıntısı, ceviz, sarmısak, zeytinyağı, yoğurt, limon suyu, domates salçası, biber salçasını birlikte iyice karıştırın


Servis tabağına koyun, üzerine pul biber ekin, birkaç yarım ceviz ve maydanoz ile süsleyip sofraya getirin Kıvamı koyu olduğu takdirde koyduğunuz yoğurt miktarını artırabilirsiniz Ceviz yerine fındık veya badem de kullanabilirsiniz




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla