Konu
:
Çiroz Salatası
Yalnız Mesajı Göster
Çiroz Salatası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çiroz Salatası
MALZEMELER
4 adet çiroz
½ demet dereotu
Sirke
Zeytinyağı
YAPILIŞI
Çiroz Uskumru balığının kurutulmuş halidir
Bu balıklar içleri temizlendikten ve tuzlandıktan sonra ipe dizilerek açık ve rüzgar tutan bir yerde kurumaya bırakılırlar
Genellikle İstanbul ve çevresinde yapılır
Hatta İstanbul Yeşilköyde çirozların kurutulduğu bir buruna ÇİROZ adı verilmiştir
Çirozları ateş üzerinde hafif yanana ve yumuşayana kadar közleyin
Yumuşamış çirozlar havan eli ile bir miktar döverek uskumru etinin ince uzun lifler halinde ayrılmasını el yardımı ile temin edin
İmkan ölçüsünde derisini soyarak, orta kılçığı çıkarın
Kafa ve kuyruğu keserek atın
Bu hale gelmiş çirozları üstü örtülecek kadar sirke içinde bir saat yatırın
Daha sonra sirkeyi süzerek, iyice yumuşamış çirozları servis yapılacak salata tabağına alın
Üzerine zeytinyağı ve çok çok az sirke koyarak ve orta incelikte kıyılmış dereotu ile salatanın üzeri kaplayın
(Daha önce sirkede yattığından çirozlar zaten sirke lezzetini almışlardır
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul