Yalnız Mesajı Göster

Havuç Börtme

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuç Börtme



MALZEME:

Havuç 1 kg
Kırmızı pulbiber 1 çay kaşığı
Zeytinyağı 3/4 su bardağı
Tuz
Sarmısak 4 diş
Süzme yoğurt 2 su bardağı

YAPILIŞI:

Havuçları kazıyıp rendenin iri tarafıyla rendeleyin Sarmısakları dövün, süzme yoğurt ile çırparak karıştırın Yağı tencerede kızdırıp havuçları içine atın, karıştırarak yağa bulanmalarını sağlayın Tuzu ve biberi katıp, kapağını kapatarak 4-5 dakika orta ateşte pişirin Ateşten indirip 5 dakika ılınmaya bırakın Ilınmış havuçları, sarmısaklı yoğurt ile karıştırın Bir servis tabağına aktarıp, soğuk olarak servis yapın




Alıntı Yaparak Cevapla