Konu
:
Havuç Börtme
Yalnız Mesajı Göster
Havuç Börtme
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuç Börtme
MALZEME:
Havuç 1 kg
Kırmızı pulbiber 1 çay kaşığı
Zeytinyağı 3/4 su bardağı
Tuz
Sarmısak 4 diş
Süzme yoğurt 2 su bardağı
YAPILIŞI:
Havuçları kazıyıp rendenin iri tarafıyla rendeleyin
Sarmısakları dövün, süzme yoğurt ile çırparak karıştırın
Yağı tencerede kızdırıp havuçları içine atın, karıştırarak yağa bulanmalarını sağlayın
Tuzu ve biberi katıp, kapağını kapatarak 4-5 dakika orta ateşte pişirin
Ateşten indirip 5 dakika ılınmaya bırakın
Ilınmış havuçları, sarmısaklı yoğurt ile karıştırın
Bir servis tabağına aktarıp, soğuk olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul