Yalnız Mesajı Göster

Patatesli Meze

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Meze



Patatesli Meze tarifi - Patatesli Mezenin yapılışı - meze çeşitleri


Malzemeler:

400 GrPatates

1 Yumurta Sarisi

2 Kasik Tereyagi

2 Yemek Kasigi Krema

2 Adet Havuc

1 Adet Pirasa

1 Cay Kasigi Hardal

1 Tatli Kasigi Hindistan Cevizi

½ Demet Taze Sogan

½ Demet Maydanoz-Tuz-Biber
Yapılışı:


Patatesleri yikadiktan sonra kaynar suda haslayip soyun

Krema, yumurta sarisi ve tereyagi ekleyip karistirin

Üzerine tuz, biber, hardal ve hindistan cevizi serperek harmanlayin

Pirasa ve havuclari küp seklinde dograyarak tuzlu suda haslayin, suyunu

süzün

Taze sogan ve maydanozu ince kiyin

Hepsini patatesli karisima ekleyip, tekrar karistirin

Meze olarak ya da kanepe icin kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla