Yalnız Mesajı Göster

Batırık Mezesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Batırık Mezesi



MALZEMELER

2,5 Su bardağı ince bulgur

3 Su bardağı ılık su

1,5 Su bardağı tahin

150 gr kuru soğan

3 Orta boy (250 gr)domates

1/2 yemek kaşığı domates salçası

6-7 adet yeşil soğan

1 demet maydanoz

1/2 Su bardağı limon suyu (isteğe bağlı artırılabilir

2,5 Tatlı kaşığı tuz

1,5 Tatlı kaşığı kırmızı biber

1,5 Tatlı kaşığı kimyon

HAZIRLANIŞI

Bulguru derin tepsiye koyunuz ve ılık suyla ıslatıp, kapağı kapatarak 20-25 dakika bekletin

Soğanı soyup ince kıyın Yeşil soğan ve maydanozu yıkayıp ayıklayın ve ince kıyın Domateslerin kabuğunu soyup küçük doğrayın

Bulgura kuru soğanı, salçayı, domatesi,kimyon ve kırmızı biberi katarak yumuşayıncaya kadar yoğurun Tahini katıp tekrar yoğurun Yeşil

soğan, maydanoz,tuz,limon suyu katıp karıştırın Avuç içinde, parmaklar arasında sıkarak köfte şekli veriniz, marul(turşu veya domates salatasıyla da servis yapabilirsiniz) ile servis ediniz Tarifi Seydi~ehir e aittir Ermenekde batırık, dövülmüş ceviz içiyle, İçel de ise kinciyle(susamla) veya yer fıstığıyla yaparlar Malatya -BATIRIK- denilen yiyecek bunlardan tamamen farklıdır


NOT: Kış aylarında kurutulmuş domatesle yapılan batırığın tadı çok güzel olur

Alıntı Yaparak Cevapla