Konu
:
Soğuk Ve Sicak Mezeler
Yalnız Mesajı Göster
Soğuk Ve Sicak Mezeler
06-28-2012
#
5
Prof. Dr. Sinsi
Soğuk Ve Sicak Mezeler
Kurufasulye Pilaki
Yarım kg
kuru fasulye
2 soğan
5 diş sarımsak
2 domates
havuç
2 patates
yarım su bardağı zeytinyağı
6 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı toz şeker
3-4 dal maydanoz
Kuru fasulyeleri bir gece önceden ıslatın, süzüp diri kıvamda haşlayın
Soğanları minik küpler halinde doğrayın
Sarımsakları ince kıyın
Domatesleri soyup çekirdeğini çıkarın ve küçük küçük doğrayın
Havuç ve patatesleri soyup küçük küçük doğrayın
Bir tencerede zeytinyağını ısıtıp, soğan, sarımsak ve havuçları pembeleşinceye kadar kavurun
Domatesleri ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin
6 su bardağı sıcak su, salça tuz ve şekerilave edin, karıştırıp kapağını
kapatın
Kaynamaya başlayınca patatesleri ve diri haşlanmış fasulyeleri ilave edin
Ateşi kısıp 50 dakika ağır ateşte pişirin
Fasulyeler yumuşadığında tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın
Maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul