Yalnız Mesajı Göster

Soğuk Ve Sicak Mezeler

Eski 06-28-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğuk Ve Sicak Mezeler






Kurufasulye Pilaki


Yarım kg kuru fasulye

2 soğan

5 diş sarımsak

2 domates

havuç

2 patates

yarım su bardağı zeytinyağı

6 su bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı domates salçası

2 tatlı kaşığı tuz

2 çorba kaşığı toz şeker

3-4 dal maydanoz


Kuru fasulyeleri bir gece önceden ıslatın, süzüp diri kıvamda haşlayın Soğanları minik küpler halinde doğrayın Sarımsakları ince kıyın Domatesleri soyup çekirdeğini çıkarın ve küçük küçük doğrayın Havuç ve patatesleri soyup küçük küçük doğrayın Bir tencerede zeytinyağını ısıtıp, soğan, sarımsak ve havuçları pembeleşinceye kadar kavurun Domatesleri ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin 6 su bardağı sıcak su, salça tuz ve şekerilave edin, karıştırıp kapağını

kapatın Kaynamaya başlayınca patatesleri ve diri haşlanmış fasulyeleri ilave edin Ateşi kısıp 50 dakika ağır ateşte pişirin Fasulyeler yumuşadığında tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın Maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla