Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Fasulye Ezmesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Fasulye Ezmesi



ezme tarifi - meze tarifi - Sebzeli Fasulye Ezmesi tarifi


Malzemesi:

2 su bardağı kuru fasulye Üzeri İçin; 3 dal taze yeşil soğan (çok incecik doğranacak) Yarım demet maydanoz (çekince kıyılacak)

Tarifi:

• Kuru fasülyeyi mutlaka bir gece önceden bol suyla ıslatmamız gerekir

• Böylece fasülye yumuşar, daha çabuk pişer ve pişerken de şekli, rengi bozulmaz

• Ertesi sabah suyunu süzdürdüğümüz fasülyeleri orta boy bir tencerede üzerine çıkacak kadar su ilavesiyle iyice yumuşayıncaya kadar haşlayalım

• Suyunu süzüp, bir çatalla veya mutfak robotunda iyice ezip, püre haline getirelim

• Hazırladığımız sosu fasülye püresiyle harmanlayalım

• Sonra bir servis tabağına bu püreyi yayalım

• Üzerine çok ince doğranmış yeşillikleri karıştırarak serelim

• En sonunda ise biraz zeytinyağı gezdirip, servise sunalım

Alıntı Yaparak Cevapla