Konu
:
Sarmısaklı Dip
Yalnız Mesajı Göster
Sarmısaklı Dip
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarmısaklı Dip
Malzemeler :
200 gr
beyaz peynir
100 gr
yağsız taze kutu peynir
125 gr
kurutulmuş domates
100 gr
ceviz içi
2 baş sarmısak
2 tatlı kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı kekik
4 yemek kaşığı kremşanti
Tuz
Hazırlanışı :
2 baş sarmısağı diş diş ayırıp soymadan, uç kısımlarını 1 cm
kalınlığında kesin
Kestiğiniz yüzeylere zeytinyağı damlatın
Sarmısak dişlerini kesilmiş uçları yukarı gelecek şekilde alüminyum folyoya dizip sarın
Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin
Folyadan çıkartıp ılımaya bırakın ve yumuşamış içleri sıkıp çıkartın
Domatesleri ince ince kıyın
Cevizleri hafif ateşte pembeleştirin
Soğuyunca derin dondurucu torbasına koyun, merdane yardımı ile üzerinden geçerek ufalayın
Beyaz peyniri ufalayın, taze kutu peyniri, sarmısak ve 4 yemek kaşığı kremşantiyi katın
Mikserde düzgün bir karışım oluncaya kadar karıştırın
Ceviz, domates ve kekik ilave edip yedirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul