Yalnız Mesajı Göster

Balık Ezmesi Salatası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Ezmesi Salatası



Gereçler:
250 gr Tuzlu sardalya balığı
100 gr Beyaz fıstık
1 kalın dilim ekmek içi ½ bardak zeytinyağı
1 demet limon
250 grsiyah zeytin
Yapılışı:
1-Balıkarı temizleyip yıkadıktan sonra havanda ezilinceye kadar dövün
2-Fıstıkları makinadan geçirin Zeytinlerin yarısını çekirdek ve kabuklarını çıkardıktan sonra havanda dövün Ekmeği ıslatıp suyunu sıkın Sonra da hepsini balık ezmesine karıştırın
3-Ezmeye zeytinyağı ve limon suyu yedirin Kalan zeytinlerin çekirdeklerini dikkatlice çıkardıktan sonra içlerini balık ezmesiyle doldurun

Alıntı Yaparak Cevapla