Yalnız Mesajı Göster

Alsas Salatası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alsas Salatası



Malzeme:


2 adet patates

2 adet yumurta

150 gram aterina (gümüş balığı)

1 adet pancar turşusu

5 adet kornişon ("0" numara salatalık turşusu)

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı üzüm sirkesi

1 çorba kaşığı beyaz şarap

1 çorba kaşığı kapari turşusu

tuz


Yapılışı:


Patatesleri haşladıktan soyunuz ve püre haline getirip derince bir kaba alınız

Gümüş balıklarını haşlayıp fileto çıkarınız


Zeytinyağı, tuz, sirke ve beyaz şarabın yarısı ile patates püresine ilave edip karıştırınız Gümüş balığının filetolarını da ekleyiniz ve dikkatli bir ºekilde, balıklar parçalanmadan karıştırınız


Karışımı tabağa alınız Üzerini dilimlenmiş pancar turşusu, kornişon ve kapariler ile süsleyiniz Sirke ve şarabın kalanını ilave ediniz


Notlar:


1 Bu yemek Fransa’nın Alsace yöresine mahsus, sıcak balık yemeklerinin yanında sunulan lezzetli bir salatadır

2 Gümüş balığını bulmak oldukça zordur Onun yerine hamsi ve küçük sardalya (papalina) da kullanabilirsiniz

3 Hatta balık çorbası yaptığınızda, balık etinin bir miktarını ayırıp bu güzel salatayı yapabilirsiniz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla