Konu
:
Alsas Salatası
Yalnız Mesajı Göster
Alsas Salatası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alsas Salatası
Malzeme:
2 adet patates
2 adet yumurta
150 gram aterina (gümüş balığı)
1 adet pancar turşusu
5 adet kornişon ("0" numara salatalık turşusu)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 çorba kaşığı beyaz şarap
1 çorba kaşığı kapari turşusu
tuz
Yapılışı:
Patatesleri haşladıktan soyunuz ve püre haline getirip derince bir kaba alınız
Gümüş balıklarını haşlayıp fileto çıkarınız
Zeytinyağı, tuz, sirke ve beyaz şarabın yarısı ile patates püresine ilave edip karıştırınız
Gümüş balığının filetolarını da ekleyiniz ve dikkatli bir ºekilde, balıklar parçalanmadan karıştırınız
Karışımı tabağa alınız
Üzerini dilimlenmiş pancar turşusu, kornişon ve kapariler ile süsleyiniz
Sirke ve şarabın kalanını ilave ediniz
Notlar:
1
Bu yemek Fransa’nın Alsace yöresine mahsus, sıcak balık yemeklerinin yanında sunulan lezzetli bir salatadır
2
Gümüş balığını bulmak oldukça zordur
Onun yerine hamsi ve küçük sardalya (papalina) da kullanabilirsiniz
3
Hatta balık çorbası yaptığınızda, balık etinin bir miktarını ayırıp bu güzel salatayı yapabilirsiniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul