Yalnız Mesajı Göster

Havuç Kavurması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuç Kavurması



Havuç Kavurması tarifi - Havuç Kavurması nasıl yapılır


Malzemeler,


* 3 Adet orta büyüklükte havuç

* 1 Adet orta boy kuru soğan

* 2 Yemek kaşığı zeytinyağı

* Yarım demet maydanoz

* 4-5 Dal dereotu

* Damak zevkine göre tuz, pul biber



Hazırlanışı,


1 Havuçların kabuklarını soyup bol suda haşlayın

2 Hafif ılındıktan sonra suyunu süzüp rendeleyin

3 Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurun

4 Rendelenmiş havuç, tuz ve baharatları soğana ekleyip kavurmaya devam edin

5 Maydanoz ve dereotunu incecik kıyıp tavaya ilave edin

6 Bir kez karıştırdıktan sonra ocaktan alıp ılınmaya bırakın

7 Servis tabağına alıp üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla