Konu
:
Enginarlı Kısır
Yalnız Mesajı Göster
Enginarlı Kısır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginarlı Kısır
Kısır Tarifi - Kısır Nasıl Yapılır - Enginarlı Kısır Yapılışı
MALZEMELER
4 adet enginar
100 gr
bulgur
2 adet domates
1 adet körpe kabak
1 adet limon
1
5 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet taze nane
Yeterince tuz
YAPILIŞI:
Enginarların sapını kesip, yıkadıktan sonra taç yapraklarını ayıklamadan kaynar suda 40 dakika haşlayınız
Haşlanan enginarları, süzerek sudan çıkarıp soğumaya bırakınız
Bu ara bulguru hacminin iki misli suda haşlayınız
Haşlanan bulguru 10 dakika haşlama suyunda bırakıp şişmesini sağlayınız
Domateslerin kabuklarını soyup, küçük küçük doğrayınız
Kabağı kazıyıp tavla zarı büyüklüğünde küçük küçük doğrayınız
Kabağı kazıyıp yapraklarını yıkayıp, sıkıp süzdükten sonra iyice kıyınız
Limonu sıkıp, suyuna bir çay bardağı zeytinyağı döküp çırparak bütünleşiriniz
Enginarların taç yapraklarını koparıp, ortasındaki tüylü kısmı bir kaşıkla kazıyarak alınır
(Haşlanmış taç yapraklarını atmayınız
Limon sıkıp özünü eminiz
Salata yerine geçer
) Soğumuş bulgura, yarım çay bardağı zeytinyağı döküp, doğradığınız domates, nane ve kabağı ilave ederek karıştırınız
Enginar göbeklerinin içine hazırladığınız bu kısırı bölüştürerek doldurunuz
Üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdiriniz
Nane yaprakları ile süsleyip serin serin ikram ediniz
Not: Kabak yerine salatalık kullanabilirsiniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul