Yalnız Mesajı Göster

Çiğ Mantar Salatası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çiğ Mantar Salatası



Çiğ Mantar Salatası Tarifi - Çiğ Mantar Salatası Yapılışı - Çiğ Mantar Salatası Nasıl Yapılır - Çiğ Mantar Salatası Malzemeleri

Malzeme: 4 kişilik

300 gr taze kültür mantarı,

1,5 çorba kaşığı sirke,

1/2 limon,

1 çay kaşığı hardal,

2 çorba kaşığı taze krema,

2 çorba kaşığı zeytinyağı,

tuz,

karabiber,

1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz


Mantarları üstlerindeki pislikleri temizledikten ve ayak taraflarındaki uçlarından kestikten sonra içine 2 çorba kaşığı sirke katılmış bir tencere suyun içinde yıkayın Mantarları yıkadıktan sonra bir kevgire çıkarın, iyice kurulayıp boylamasına ince dilimler halinde kesin Bu işlem sırasında, kararmamaları için, ara sıra üstlerine limonun suyundan sıkın

Ayrı bir yerde, tercihan cam veya porselen bir kapta, sirkeyi koyup hardalı, tuzu ve biberi ekledikten sonra çırparak tuz ve biberi sirkeye yedirin Hafifçe çırpmaya devam ederek kremayı ve zeytinyağını yedirin Mantar dilimlerini limon suyu ile birlikte salata kasesine aktarıp üstlerine sosu dökün Kıyılmış maydanozla süsledikten sonra salatanız servise hazırdır


Not: Dilerseniz taze kremayı bu salatada kullanmayabilirsiniz Ancak, bu takdirde, sostaki zeytinyağı miktarını bir çorba kaşjğı arttırmak gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla