Konu
:
Portakallı Taze Rezene
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Taze Rezene
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Taze Rezene
Portakallı Taze Rezene Tarifi - Portakallı Taze Rezene Nasıl Yapılır - Portakallı Taze Rezene Malzemeleri
Malzemeler:
1 adet rezene (fençel)
Yarım portakal
Yarım portakalın suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Yapılışı:
1- Rezeneyi yıkayın ve soğan şeklindeki sapını kesin
Kestiğiniz sapı boyuna 6 eşit parçaya bölün
2- Portakalı boyuna 2 parçaya bölün
İlk yarısını boyuna 6 eşit parçaya bölün
Kalan yarısının ise suyunu sıkın
3- Tavaya tereyağını ve sıvıyağı alarak kızdırın
Önce doğradığınız rezeneleri tavaya atarak 2 dakika kadar soteleyin
4- Rezeneler renk değiştirmeye başlayınca portakal dilimleri ve portakal suyunu ekleyerek suyunu çekip rengi değişinceye kadar pişirin
5- Servis tabağına aldıktan sonra rezene yaprakları ile süsleyerek ılık yada soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul