Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Taze Rezene

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Taze Rezene



Portakallı Taze Rezene Tarifi - Portakallı Taze Rezene Nasıl Yapılır - Portakallı Taze Rezene Malzemeleri


Malzemeler:


1 adet rezene (fençel)

Yarım portakal

Yarım portakalın suyu

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvıyağ

Tuz


Yapılışı:


1- Rezeneyi yıkayın ve soğan şeklindeki sapını kesin Kestiğiniz sapı boyuna 6 eşit parçaya bölün

2- Portakalı boyuna 2 parçaya bölün İlk yarısını boyuna 6 eşit parçaya bölün Kalan yarısının ise suyunu sıkın

3- Tavaya tereyağını ve sıvıyağı alarak kızdırın Önce doğradığınız rezeneleri tavaya atarak 2 dakika kadar soteleyin

4- Rezeneler renk değiştirmeye başlayınca portakal dilimleri ve portakal suyunu ekleyerek suyunu çekip rengi değişinceye kadar pişirin

5- Servis tabağına aldıktan sonra rezene yaprakları ile süsleyerek ılık yada soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla