Konu
:
Kuru Fasülye Ezmesi Salatası
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Fasülye Ezmesi Salatası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Fasülye Ezmesi Salatası
kuru fasulye salatası - kuru fasülye ezmesi - salatalar mezeler
Kullanılacak malzeme:
250 gram iri kuru fasulye,
1 kahve fincanı limon suyu,
1+1/2 kahve fincanı zeytinyağı,
yeteri kadar tuz
3-5 yaprak maydanoz,
5-10 zeytin,
6 kırmızı turp
Yapımı:
Bir gece önceden ıslatılan fasulyelerin suyunu dökmeli
Sonra fasulyeleri bir tencereye koymalı
Üstünü örtecek kadar su ve bir çorba kaşığı tuz koyduktan sonra kabı kuvvetli bir ateşe oturtmalı
Fasulyeler pişip çatlamaya başlayınca tencereyi ateşten indirmeli ve suyunu süzmeli
Fasulyelerin kabuklarını ayıklayıp atmalı ve bunları pompresten veya kıyma makinesinden iki defa geçirerek püre durumuna getirmeli
Fasulye ezmesini salata servis tabağına koyduktan sonra tuzlamalı, limon suyuyla zeytinyağını döküp püreyi iyice karıştırmalı
Sonra fasulye ezmesini bir çatalla düzlemeli
Zeytin, ayıklanmış kırmızı turp ve maydanozla süsleyip sofraya çıkarmalı
Anadolu'nun bazı bölgelerinde maydanoz yerine taze nane de koymaktadırlar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul