Konu
:
Zencefilli Havuç Püresi
Yalnız Mesajı Göster
Zencefilli Havuç Püresi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zencefilli Havuç Püresi
Zencefilli Havuç Püresi Tarifi - Zencefilli Havuç Püresi Nasıl Yapılır - Zencefilli Havuç Püresinin Yapılışı
Malzemeler:
1 kg temizlenmiş havuç
20 gr zencefil
200 ml portakal suyu
1 adet fırın poşeti
50 gr tereyağı
tuz, sarımsak
Yapılışı:
1 lt su tencerede kaynatılır ve altı hafif kısılarak ocak üzerinde tutulur
Havuç ve zencefiller küçük parçalar halinde kesilip, portakal suyu ve sarımsak ile birlikte fırın poşetinin içine konur ve ağzı sıkıca bağlanır
Havuçlu poşet kaynar suyun içine bırakılır, yaklaşık 45 dakika boyunca havuçların yavaş yavaş pişmesi sağlanır (bu tekniği kullanmaktaki amaç havucun rengini ve vitaminlerini sabitlemek)
Yumuşamış olan havuç ve zencefil karışımı blenderda çevrilerek püre haline getirilir ve son olarak içine tereyağı ve tuz eklenerek lezzetlendirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul