Yalnız Mesajı Göster

Zencefilli Havuç Püresi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zencefilli Havuç Püresi



Zencefilli Havuç Püresi Tarifi - Zencefilli Havuç Püresi Nasıl Yapılır - Zencefilli Havuç Püresinin Yapılışı
Malzemeler:


1 kg temizlenmiş havuç

20 gr zencefil

200 ml portakal suyu

1 adet fırın poşeti

50 gr tereyağı

tuz, sarımsak


Yapılışı:


1 lt su tencerede kaynatılır ve altı hafif kısılarak ocak üzerinde tutulur

Havuç ve zencefiller küçük parçalar halinde kesilip, portakal suyu ve sarımsak ile birlikte fırın poşetinin içine konur ve ağzı sıkıca bağlanır

Havuçlu poşet kaynar suyun içine bırakılır, yaklaşık 45 dakika boyunca havuçların yavaş yavaş pişmesi sağlanır (bu tekniği kullanmaktaki amaç havucun rengini ve vitaminlerini sabitlemek) Yumuşamış olan havuç ve zencefil karışımı blenderda çevrilerek püre haline getirilir ve son olarak içine tereyağı ve tuz eklenerek lezzetlendirilir

Alıntı Yaparak Cevapla