Konu
:
Türk Salatalari Ve Mezeleri
Yalnız Mesajı Göster
Türk Salatalari Ve Mezeleri
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Türk Salatalari Ve Mezeleri
Salatalar ve Mezeler Hakkinda - Türk Salatalari Hakkinda - Mezeler Hakkinda Bilgi - Türk Mutfagindan Mezeler ve Salatalar
Türk salataları yemeklere eşlik etmede olduğu kadar meze olma işlevi de görürler
Türklerin neredeyse doğal içkisi olan ‘Rakı’ en azından kırk çeşit mezeyle içilir
Bir tabak sigara böreği veya kabak köftesi “mücver” bir ‘Rakı’ partisinin vazgeçilmezidir ve iyi hazırlanmış bir akşam sofrasında düşünebileceğiniz her türlü salata tabağı masayı süslemelidir
Patlıcan salatasını pişirmek iyi aşçılığı deneme örneğidir, gerçi bu lezzetli salatayı hazırlama sürecinde pişirme en az role sahiptir
Pişirme olayının kendisi değil de, bu hazırlanıştaki pislik ve dağınıklık insanları caydırır bu salatadan
Eğer o kısmı usulüyle yaparsanız, o kadar da kötü değil
Közlenmiş patlıcanları sapından tutarak musluğun altında suya tutarak soğutur ve aynı zamanda da dış kabukları soyulur
Patlıcanları pişirmek yüzünden kirlenen ocağın temizlenmesi de olayın bir diğer yönüdür
Ama insanlara damak tadı zevkini vermek tüm bu harcanan çabanın ödülüdür
Patlıcanları ezip, baharatını koyduktan sonra garnitür haline getirmek kalır
Türk garnitürleri atılmak üzere değil yenmek üzere konduğundan, biz salatalarımızın üstünü süslemede genellikle ince kıyılmış maydanoz veya taze dere otu kullanırız
Siyah zeytinler veya parlak yeşil zeytinler salata malzemesi olduğu kadar, salatanın süslenmesinde de kullanılır
Örneğin patates püresi salatası, piyazda olduğu gibi katı haşlanıp dörde bölünmüş yumurta dilimleri ve siyah zeytin kullanmayı gerektirir
Eğer ana yemek olarak sadece salata yapacaksanız, tek yapacağınız şey yumurta ve zeytin miktarını artırmaktır
Ülkenin Ege Bölgesi’ndeki pazar yerlerinde bulunan yeşillikler çeşitlidir
Yeşilliklerin büyük bir kısmı tuz konmuş suda biraz haşlanır ve sirke limon suyu ve zeytinyağı ile karıştırılır ve daha fazla çeşni için ya doğranmış yeşil soğan ya da dövülmüş sarımsak eklenir
Salata olarak kullanılan yeşillikler şunlardır:
Börülce
Acı hardal
Isırgan otu
Karahindiba
Roka veya yabani hardal
Çeşitli marullar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul