Yalnız Mesajı Göster

Venüs Salatası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Venüs Salatası





VENÜS SALATASı


MALZEMELER


1 adet küçük boy karnabahar

1 adet marul göbeği

4 adet kırmızı turp

1 adet salatalık

8-10 yaprak tere

2-3 sap dereotu

4 adet domates

2 adet patates

4 adet havuç

4 baş pancar

üzüm sirkesi

zeytinyağı

karabiber

maydanoz

tuz


6 Kişilik



HAZIRLANIŞI


Karnabaharın çiçek kısmını tuzlu kaynar suda haşlayın Pancarların üzerini kazıyıp bol suda yıkadıktan sonra, patateslerle birfikte tuzlu suda haşlayın Tereleri yıkayın, salatalığın kabuğunu soyduktan sonra dilimleyip, doğrayın Turbu temizleyip, dörde bölün ve bol suda yıkayın Marulun göbeğini açarak bol suyla yıkayın Domatesi dilim dilim doğrayın ve çekirdeklerini çıkartın Havuçların üstü kazıyıp, rendeleyin Büyükçe bir salata tabağının ortasına marulun göbeğini yerleştirin Çevresine turp parçaları ve küçük parçalara bölünmüş karnabaharları yerleştirin Sonra sırasıyla dilimlediğiniz pancarlar, patatesler, salatalık ve domatesleri dizin Rendelediğiniz havuçları en dışa koyup, salatayı tere yapraklarıyla süsleyin Bir kapta arzu ettiğiniz kadar sirke, zeytinyağı,karabiber ve tuzu iyice çırparak birbirine yedirin ve sonra salatanın üstüne gezdirerek dökün Salata tabağını biraz maydanoz ve dereotu yaprağıyla süsledikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla