Konu
:
Etli Marul Salatası
Yalnız Mesajı Göster
Etli Marul Salatası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Marul Salatası
(4 Kişilik)
Malzemeler
350 gr Hindi Filetosu
1-2 Tatlı Kaşığı Bal
1 Çorba Kaşığı Soya Sosu
1-2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1 Küçük Atom Marul
1 Çorba Kaşığı Soyulmuş Ayçekirdeği
250 gr Kiraz Domates
1 Salatalık
1 Küçük Kutu Mısır (Hazır ürün, konserve)
1 Demet Taze Soğan
1 Çorba Kaşığı Sirke
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Margarin
Tuz, Karabiber
Yemeğin Tarifi
Eti ayıklayıp ince şeritler halinde doğrayın
Bir kasede bal, soya sosu, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp bir marinat hazırlayın
Marinatı etin üzerine döküp karıştırın
Etin üzerini örterek buzdolabında 20 dakika kadar bekletin
Bu arada çekirdekleri yağsız bir tavada kavurun
Marul, domates ve salatayı iyice yıkayıp suyunu süzün
Marulu iri dograyın
Domatesleri ikiye bölün
Salatalıgı ince dilimler halinde doğrayın
Mısıru süzün
Taze soğanı yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince doğrayın
Sirke, tuz, karabiber ve sıvıyağı karıştırıp bir sos hazırlayın
Margarini bir tavada eritin
Eti tavada 3 dakika kavurun
Kısa bir süre soğumasını bekleyin
Büyük bir servis kasesinde marul, domates salatalık ve mısırı salata sosu ile karıştırın
Taze soğan ve çekirdekleri ekleyin
Eti salatanın üzerine yerleştirip servis yapın
ÖNERİ: Eti pişirmeden önce marinattan çıkarıp susama bularsanız çok daha farklı bir tat elde edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul