Konu
:
Lütenitsa
Yalnız Mesajı Göster
Lütenitsa
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lütenitsa
Lütenitsa Tarifi - Lütenitsa Nasıl Yapılır
Malzemeler,
* 3 kg salçalık domates
* 1 kg kırmızı etli biber
* Yarım kilo patlıcan
* 250 gram havuç
* 2 çay bardağı sirke
* 1 baş sarımsak
* 1 tatlı tuz
* 1 yemek kaşığı sıvıyağ1 tatlı kaşığı toz şeker
Hazırlanışı,
1
Patlıcan ve kırmızı biberleri közleyin
2
Kabuklarını soyup mutfak robotunda çekin
3
Havucun kabuklarını soyup yumuşayana kadar bol suda haşlayın
4
Haşlanan havucu mutfak robotunda çekin
5
Domatesların kabuklarını soyup mutfak robotunda çekin
6
Büyükbir tencereye çektiğiniz domates püresini alın
7
İçine patlıcan, kırmızı biber ve havucu ekleyin
8
Yüksek ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin
9
Karışım göz göz olup kaynamaya başladıktan sonra sirke, tuz, yağ, toz şeker ve rendelenmiş sarımsak ilave edin
10
İyice karıştırıp tencereyi ocaktan indirin
11
Tenceredeki lütenitsa soğuduktan sonra cam kavanozlara pay edin
12
Kavanozların kapağını sıkıca kapatın
13
Büyük bir tencerenin içine kavanozları yerleştirin
14
Yarısına gelecek kadar su ilave edin
15
Soğuduktan servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul