Konu: Lütenitsa
Yalnız Mesajı Göster

Lütenitsa

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lütenitsa



Lütenitsa Tarifi - Lütenitsa Nasıl Yapılır




Malzemeler,


* 3 kg salçalık domates

* 1 kg kırmızı etli biber

* Yarım kilo patlıcan

* 250 gram havuç

* 2 çay bardağı sirke

* 1 baş sarımsak

* 1 tatlı tuz

* 1 yemek kaşığı sıvıyağ1 tatlı kaşığı toz şeker


Hazırlanışı,


1 Patlıcan ve kırmızı biberleri közleyin

2 Kabuklarını soyup mutfak robotunda çekin

3 Havucun kabuklarını soyup yumuşayana kadar bol suda haşlayın

4 Haşlanan havucu mutfak robotunda çekin

5 Domatesların kabuklarını soyup mutfak robotunda çekin

6 Büyükbir tencereye çektiğiniz domates püresini alın

7 İçine patlıcan, kırmızı biber ve havucu ekleyin

8 Yüksek ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin

9 Karışım göz göz olup kaynamaya başladıktan sonra sirke, tuz, yağ, toz şeker ve rendelenmiş sarımsak ilave edin

10 İyice karıştırıp tencereyi ocaktan indirin

11 Tenceredeki lütenitsa soğuduktan sonra cam kavanozlara pay edin

12 Kavanozların kapağını sıkıca kapatın

13 Büyük bir tencerenin içine kavanozları yerleştirin

14Yarısına gelecek kadar su ilave edin

15 Soğuduktan servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla