Yalnız Mesajı Göster

Bademli Tarator

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Tarator



Bademli Tarator Tarifi - Bademli Tarator Nasıl Yapılır - Bademli Tarator Malzemeleri




BADEMLİ TARATOR


Kullanılacak malzeme (4 kişilik yemekler için):

100 gram badem,

2 dilim bayat (iki günlük) ekmek içi,

2 kahve fincanı zeytinyağı,

1 kahve fincanı limon suyu,

2 diş sarmısak,

yeteri kadar tuz


Yapımı : Badem, suda bir taşım kaynatılarak iç kabukları soyulur, iyice kurutulduktan sonra tahta bir havanda iyice dövülür ya da makineden geçirilerek kıyılır Kabukları çıkarılmış ve suda ıslatılmış bayat ekmek dilimlerinin suları iyice sıkılarak çıkarılır Sonra bir peçete içine konur ve yoğurulur Böylece iyice ufalanan ekmek bademe karıştırılır Birlikte havanda dövülür ya da makineden birkaç defa geçirilir Sonra havana konan karışımı dövmeye ara vermeden üzerlerine önce 5 damla limon suyu, sonra da damla damla zeytinyağı dökülerek iyice yedirllir Ekmekli badem, zeytinyağını iyice emdikten sonra karışıma yeteri kadar tuz, limon suyuyla karıştırılmış, dövülmüş sarmısak katılır

Tarator İyice karıştırılır ve servis ypılır

Alıntı Yaparak Cevapla