Konu
:
Ekmekli Salata
Yalnız Mesajı Göster
Ekmekli Salata
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekmekli Salata
Malzemeler:
4-5 dilim normal ekmek
4 adet domates
4 adet orta boy salatalık
4 adet çarliston biber
1 orta boy kuru soğan
15 sap taze soğan
1 demet taze nane yoksa kuru nane
Varsa 1 demet reyhan
½ demet semiz otu
4 diş sarmısak
3 çorba kaşığı sirke
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Yeterince tuz
Yapılışı:
Ekmek dilimlerini irice tavla zarı büyüklüğünde doğrayınız ve pembeleşene kadar fırınlayınız
Bunun bir kaç gün önceden yapılması ve ekmeklerin salata için önceden hazırlanması tavsiye edilir
Ekmekler önce açıkta kurutulduktan sonra fırınlanırsa daha iyi olur
Domatesleri kabukları ile , salatalıkları kabuklarını soyarak,Çarliston biberleri ve taze soğanları yeşilleri dahil ince halkalar halinde doğrayınız
Kuru soğanı yemeklik doğrayınız
Nane ve reyha yapraklarını ı irice kesiniz , semiz otunu ise yapraklar halinde salataya katınız
Yukarıda yazılı malzeme ekmek hariç genişçe bir kap içinde karıştırılır
Kuru küp ekmekler bunların üzerine yayılır
Sarmısaklar macun halinde havanda dövülür ve sirke zeytinyağı karmasına katılır
Salataya yeneceğine yakın tuz , sarmısaklı sirke zeytinyağı dökülür ve tekrar iyice karıştırılır
Zeyinyağı sirke önceden konursa ekmekler bu sosu içine çekeceğinden yumuşar
Halbuki ekmeklerin kıtır kalması makbuldür
Arzu edilirse taze naneye ilave olarak 2 Çorba Kaşığı Kuru Nane de servisten önce Ekmekli Salata üzerine serpilir
Bu salata ekmekler yumuşayacağı için ikinci bir defa servise çıkarılmamalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul