Yalnız Mesajı Göster

Kuru Üzümlü Karnabahar Salatası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Üzümlü Karnabahar Salatası



Malzemeler:
1 Karnabahar, çiçeklere ayrılmış
500 gr arpacık soğanı
Tuz
225 ml beyaz şarap
125 ml su
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sirke
3 domates, kabukları soyulup doğranmış
3 yemek kaşığı kuru üzüm
1 Çay kaşığı şeker
1/2 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı kişniş karabiber

HAZIRLANIŞI :

İki ayrı tencere dolusu suyu bir taşım kaynatın Birine soğanları, diğerine ise karnabaharları koyun Her ikisini de 5 dak haşlayıp süzdürün
Kalan malzemeyi büyük bir tencereye koyun Tuz ve biberle tatlandırın İyice karıştırın Bir taşım kaynatın Ateşi kısıp tenceredeki malzemeyi 5 dak pişirin
Bu sürenin sonunda soğan ve karnabaharı ekleyin ve ara sıra karıştırarak 10 dak daha pişirin
Delikli bir servis kaşığı kullanan sebzeleri servis tabağına, aktarın Tencerede kalan sosu tekrar kaynatı Sosu 5 dak ağır ateşte kaynatarak çektirin Sebzelerin üstüne koyup soğuyuncaya kadar bekleyin ve serv yapın

Alıntı Yaparak Cevapla