Yalnız Mesajı Göster

Hurmalı Brüksel Lahanası Salatası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hurmalı Brüksel Lahanası Salatası



Malzemeler
500 gr Brüksel lahanası
250 gr havuç rendelenmiş
100 gr kuru hurma, doğranmış
SOS:
150 gR yoğurt, soğutulmuş
2 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığıı taze portakal suyu tuz ve karabiber
2 yemek kaşığı doğranmış taze
SERVİS İÇİN
2 baş hindiba veya 1 marul göbeği, ayıklanıp yapraklara ayrılmış
25 gr ceviziçi
Yemeğin Yapilisi
Lahanaları ayıklayıp sert ve rengi gitmiş dış kabuklarını ayırın İyice yıkayıp süzdükten sonra kağıt havluyla kurulayın
Keskin bir bıçakla lahanaları doğrayıp rendelenmiş havuç ve hurmalarla birlikte büyük bir kaba koyun İyice karıştırın
Sosu yapmak için: Yoğurdu, mayonezi ve portakal suyunu karıştırın Tuz, biber ve taze soğanı ekleyin
Sosu sebzelerin üstüne döküp karıştırın Tadına bakıp tuz ve biberini ayarlayın Üstünü kapatıp en aza l saat buzdolabında tutun
Servis yapmak için: Derin yuvarlak bir kabın içine hindiba veya marul yapraklarını yerleştirin Soğutulmuş salatayı ortasına koyup cevizle süsleyip servis yapın
SERVİS ÖNERİLERİ: Bu ilginç salatanın keskin bir tadı vardır Başlangıç yemeği olarak ilginç bir tariftir Soğuk et ya da sosisle servis yapılabilir
ALTERNATİF: Hurma yerine 2 yemek kaşığı kuru üzüm kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla