Konu
:
Yoğurtlu Patlıcan
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurtlu Patlıcan
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurtlu Patlıcan
Yoğurtlu Patlıcan tarifi - Yoğurtlu Patlıcanın yapılışı - Yoğurtlu Patlıcan resmi
Malzemeler:
2 orta boy patlıcan
3 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
2 dal dereotu
1 diş sarımsak
1-2 yemek kaşığı zeytinyağ, tuz
Hazırlanışı:
1- Patlıcanları yıkayıp közleyin
Ben ocak üstünde yapıyorum mangal yanmıyorsa
Biraz ortalık batıyor ama bu meze için değer
2- Süzme yoğurdunuz yoksa havlu peçetelerden süzgeçinizin içine koyun
Normal yoğurtdan istediğiniz kadar peçetenin içine koyun
Bir kabın üstüne oturtun
Yoğurdun suyu yavaş yavaş süzülecektir
Ben 30 dakika bekletiyorum
oldukça süzülmüş bir yoğurda kavuşuyorum
3- Patlıcanları minik minik doğruyoruz
Sarımsakları ezip ekliyoruz
Küçük küçük doğradığımız dereotlarını, zeytinyağını ve tuzu patlıcanlara ekleyip karıştırıyoruz
İyice harmanladıktan sonra yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz
Servis tabağına koyuyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul