Yalnız Mesajı Göster

Mavi Yengeç Salatası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mavi Yengeç Salatası



Mavi Yengeç Salatası Tarifi - Mavi Yengeç Salatası Malzemeleri - Mavi Yengeç Salatası Yapımı




Malzemeler


8 adet mavi yengeç

1 kaşık zeytinyağı

2 adet defne yaprağı

1 çay bardağı su


Salatası için :

Yarım demet maydanoz

1 diş sarımsak

2-3 adet kornişon turşu

Zeytinyağı

Limon, tuz, tatlı pulbiber


Hazırlanışı


Temizlenmiş mavi yengeçler haşlama teline alınmadan önce telin üstüne 2 defne yaprağı konur, bir çay bardağı su eklenir, bir kaşık sıvıyağ gezdirilir 5 dk haşlanır(mavi bacak rengi pembe rengi alacak ve haşlanırken bacaklara su değmeyecek)

Haşlanan bacaklar soğutularak bir havan eli veya ceviz kırma aleti yardımıyla kırılarak bacak ve vücut etleri temizlenir Bu iş için bıçak kullanmalısınız

Etler derince bir kaba alınır, ince kıyılmış maydanoz, zeytinyağı, tuz, dövülmüş sarımsak, arzuya göre pulbiber ve limonla bir sos hazırlanarak yengeç etlerine eklenirBen ayrıca küçük doğranmış kornişon turşusu da ekledim, arzu ederseniz ekleyinAfiyet olsun…


Not: Yengeç eti doğal protein deposudur, antibiyotik etkisi de vardır,ayrıca romatizmal hastalıklara iyi geliyor Mavi yengeç, deltalarda yetişirYaşadığım yörede Silifke/Taşucun’da üretim çiftlikleride var

Alıntı Yaparak Cevapla