Yalnız Mesajı Göster

Yerelması Salatası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yerelması Salatası



Malzemeler
1 kg yerelması
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı ayçiçek yağı
2 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı hardal
Dereotu
Tuz, karabiber
Yapılışı

Yerelmalarını soyarak suyun içine atın Yassı veya kuşbaşı şeklinde doğrayıp pişirene kadar su içinde bekletin Hepsini soyduktan sonra 20 dakika kadar haşlayıp süzün
Sıvı yağı; yumurta sarısı, hardal, sirke, tuz ve karabiber karışımına yedirin Biraz su ilave ederek sosu gevşetin Sosunuzun çorba kıvamına gelmesi gerekmektedir Sosu yerelmalarına karıştırarak servis tabağına koyun ve soğuk olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla