Yalnız Mesajı Göster

Yufka Çanağında Mozarella Salatası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufka Çanağında Mozarella Salatası




Malzemeler:


1 adet yufka

125 g mozarella

1 adet sivri biber

1 adet yeşil soğan

1 adet domates

1 diş sarımsak

Sıvıyağ

Tuz
Yapılışı:


1 Önce yufka çanaklarını hazırlayın Yufkayı tezgaha serip 12X12 cm’lik kareler kesin Muffin kalıbınıza veya ısıya dayanıklı sufle kaplarınıza yufkaları 2′şer kat olacak şekilde koyun Ortasına küçük yağlı kağıt parçası yerleştirin ve ağırlık yapması için çiğ nohut koyun


2 Bu şekilde 180 derece fırında kızarana kadar pişirin Kızardıktan sonra dikkatlice nohutları ve yağlı kağıt parçalarını çıkarın (Yufkaların kenarları kırılıyor, dikkatli olun)


3 Mozarella peynirini, sivri biberi, yeşil soğanı ve domatesi (sulu kısımlarını doğramayın) küçük küpler halinde doğrayın


4 Sıvıyağ, ezilmiş sarımsak ve az tuz ekleyip karıştırın Yufka çanaklarının içine doldurun Üzerini kıyılmış maydanozla süsleyebilirsiniz


Not: Yufka çanaklarının içine rus salatası, kısır, kuskus salatası gibi değişik salatalar koyabilirsiniz Dilerseniz mevsim meyvelerinden salata yapıp üzerine krema veya çikolata sosu döküp tatlı olarak da servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla