06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaz Salatası

Malzemeler:
Sosu için:
* 3 yemek kaşığı sirke
* 1 küçük diş sarımsak, dövülmüş
* yarım tatlı kaşığı toz şeker
* yarım tatlı kaşığı tuz
* sekizde bir tatlı kaşığı karabiber
* 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Salata için:
* 2 su bardağı su
* 3 yemek kaşığı sirke
* 2 yemek kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 orta boy kırmızı soğan, piyazlık doğranmış
* 2 küçük marul, minik minik doğranmış (ben 1 tane kullandım)
* 1 su bardağı maydanoz
* 1 kavanoz (240gr) konserve közlenmiş kırmızı biber, suyu süzülmüş ve uzunlamasına doğranmış
* 2 kavanoz (180gr) marine enginar veya 4 adet enginar, doğranmış
* 1 su bardağı zeytin
* 1 su bardağı biber turşusu
* 250gr kiraz domates, ikiye bölünmüş
Hazırlanması:
1 Sos malzemelerini bir kaseye alıp çırpın ve bir kenara kaldırın
2 Taze enginar kullanıyorsanız bir tencereye su ve bir limonun suyunu koyun Kaynayınca enginarları ilave edip yumuşayana kadar pişirin Pişince suyunu süzüp ılıtarak doğrayın
3 Salata için su, sirke, şeker ve tuzu bir tavaya alıp kaynatın Kaynayınca soğanları ilave edip 3 dakika pişirin Piştikten sonra suyunu süzüp soğumaya bırakın
4 Geniş bir salata tabağına sırayla marulu, maydanozu, kırmızı biberleri, enginarları, zeytini, turşuyu, domatesleri ve soğanları üzerine yayın
5 Sosu tekrar çırpıp salatanın üzerine gezdirin
|
|
|