Yalnız Mesajı Göster

Beyazpeynirli Hindi Salatası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyazpeynirli Hindi Salatası



Beyazpeynirli Hindi Salatası (Fransa)


500 g haşlanmış hindi göğüs eti (derileri alındıktan sonra, küçük kuşbaşı doğranmış)

1 küçük salatalık (kabuğu soyulup, boylamasına 2'ye kesildikten sonra, verevine küçük parçalar halinde kesilmiş)

8 kırmızı turp (küp biçiminde kesilmiş)

8 siyah zeytin

125 g beyazpeynir (küp biçiminde kesilmiş)

500 g ıspanak (ayıklanıp, yıkandıktan sonra, süzülmüş)

Sosu:

2 diş sarımsak (ince kıyılmış)

2 tatlı kaşığı fesleğen (isteğe bağlı)

1/2 tatlı kaşığı tozşeker

1 çorba kaşığı hardal (tercihen tane hardal)

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)

2 çorba kaşığı sirke

2 çorba kaşığı çiçekyağı

4 çorba kaşığı natürel zeytinyağı


Bütün sos malzemesini bir kavanoza koyup, kavanozun kapağını kapatarak, malzemenin iyice karışması için yaklaşık 30 saniye hızlı hızlı sallayın

Kuşbaşı hindi etleri, salatalıklar, turplar, zeytinler ve beyazpeyniri bir salata kâsesinde karıştırın Üstüne kavanozdaki sosu boşaltıp, iyice karıştırın Ispanak yapraklarını 4 düz tabağa dizip, üstlerine salatayı bölüştürerek, servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla