Yalnız Mesajı Göster

Ayvalı Humus

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvalı Humus



Ayvalı Humus tarifi - Ayvalı Humusun yapılışı - Humus tarifi


Malzemeler

300 gr Nohut

500 gr Tahin

4-5 Diş Sarımsak

1 Adet Ekmek Ayvası

Yarım Limon Suyu

2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker

2 çorba kaşığı bal

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı kırmızı pul biber

Tuz


Yapılışı:


Nohutu bir gece önceden tuzlu suda bekletin Ertesi gün düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede yaklaşık 1 saat pişirin Tencereden aldıktan sonra kabuklarını ayırın Blenderde veya çatalla iyice ezin

Tahin, dövülmüş sarımsak, tuz, bir çorba kaşığı şeker, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve limon suyunu ılık nohuta karıştırarak ekleyin

Ayvanın kabuklatını soyup ince rendeleyin Bir kapta 2 çorba kaşığı zeytinyağında 10 dakika kadar öldürün Tuz, pul biber, bal, 1 kaşık şeker ilave edip nohutların üzerine dökerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla