Yalnız Mesajı Göster

Tulum Peynirli Kereviz Salatası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tulum Peynirli Kereviz Salatası



Tulum Peynirli Kereviz Salatası Tarifi - Salata Yapılışı - Salata Nasıl Yapılır - Pişirme Talimatları

1 adet yaprak kereviz

100 gr Erzincan tulum peyniri

100 gr dövülmüş ceviziçi

1 fincan pastörize süt

4 çorba kaşığı zeytinyağ

1 çorba kaşığı üzüm sirkesi

Yeterince tuz, karabiber


YAPILIŞI:

Kerevizin ilk örtücü yapraklarını kesip atın Kalanları iyice yıkayıp süzdükten sonra havlu arasına koyarak kurulayın Fındık büyüklüğünde doğrayın Dövülmüş ceviz içini üstüne döküp karıştırın Yaptığınız bu karışımı ikram edeceğiniz zamana kadar buzdolabında muhafaza edin Çukur bir kapta yağlı Erzincan tulum peynirini bir fincan pastörize sütle karıştırıp, çatalla ezin Karabiber, zeytinyağı ve sirkeyle yaptığınız bu peynir ezmesini karıştırıp sulandırın Tuzunu kontrol edin, azsa ekleyin Misafirlerinize sunacağınız zaman, salatayı buzdolabından çıkarıp, yaptığınız peynirli karışımı üzerine dökerek karıştırın ve hemen ikram edin

Alıntı Yaparak Cevapla