Konu
:
Kabak Borani
Yalnız Mesajı Göster
Kabak Borani
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak Borani
Malzemeler:
-5 adet kabak(uzun ince olanlarından)
-2 diş sarmısak
-2 su bardağı süzme yoğurt
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 yemek kaşığı mayonez
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi (fırınlanmış)
-Tuz
Yapılışı:
Kabaklarımızın kabuklarını soyup, rendenin iri tarafıyla rendeliyoruz
Büyükçe bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kısık ateşte suyunu çekene kadar karıştırarak kavuruyoruz
Süzme yoğurdumuzu, dövülmüş sarmısağımızı, mayonezi ve tuzu iyice karıştırıyoruz
Sonra kavrulup, soğumuş kabakları ve fırınlanmış cevizleri de ekleyip, karıştırıyoruz
Cevizleri fırınlamak konusunu özellikle söylüyorum, cevizin içindeki su böylece kayboluyor ve yoğurdun içinde çıtır çıtır kalıyor
Bu şekilde çok lezzetli bir meze ve salata oluyor
Servis yaparken bütün ceviz ve dereotu ile süsleyebiliriz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul