Konu: Kabak Borani
Yalnız Mesajı Göster

Kabak Borani

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Borani





Malzemeler:


-5 adet kabak(uzun ince olanlarından)

-2 diş sarmısak

-2 su bardağı süzme yoğurt

-2 yemek kaşığı zeytinyağı

-1 yemek kaşığı mayonez

-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi (fırınlanmış)

-Tuz

Yapılışı:


Kabaklarımızın kabuklarını soyup, rendenin iri tarafıyla rendeliyoruz Büyükçe bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kısık ateşte suyunu çekene kadar karıştırarak kavuruyoruz Süzme yoğurdumuzu, dövülmüş sarmısağımızı, mayonezi ve tuzu iyice karıştırıyoruz Sonra kavrulup, soğumuş kabakları ve fırınlanmış cevizleri de ekleyip, karıştırıyoruz Cevizleri fırınlamak konusunu özellikle söylüyorum, cevizin içindeki su böylece kayboluyor ve yoğurdun içinde çıtır çıtır kalıyor Bu şekilde çok lezzetli bir meze ve salata oluyor Servis yaparken bütün ceviz ve dereotu ile süsleyebiliriz Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla