Yalnız Mesajı Göster

Oriyental Deniz Ürünleri Salatası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Oriyental Deniz Ürünleri Salatası



Oriyental Deniz Ürünleri Salatası Tarifi - Oktay Ustadan Salata Tarifleri - Salata Tarifleri - Resimli Yemek Tarifleri - Salatalar - Resimli Salata Tarifleri - Salata Tarifleri Resimli - Salatalar - Diyet Salata Tarifleri





Oriyental Deniz Ürünleri Salatası



MALZEMELER (4 Kişilik)

Süre: 30 dak 1 Porsiyon 250 Kalori


* 250 gr soya fasulyesi

* 4 taze soğan, doğranmış

* 1 kereviz sapı, ince dilimlenmiş

* 1 dolmalık kırmızı biber, ince doğranmış

* 100 gr karides, haşlanıp ayıklanmış

* 125 gr pavurya eti, süzülmüş

* 6 marul yaprağı

* Taze soğan,süslemek için

Sos:* 50 gr yoğurt

* 6 yemek kaşığı mayonez

* 1 limonun kabuğu, rendelenmiş

* 1 yemek kaşığı limon suyu

* 1 çay kaşığı zencefil, isteğe bağlı

* Tuz ve karabiber

Yapılışı:

1 – Soya fasulyesi,taze soğan,kereviz ve dolmalık kırmızı biberi bir kasede karıştırın

Sosu hazırlayın: Yoğurt ve mayonezi bir kaseye koyup,limon kabuğunu, suyunu ve dilerseniz zencefili ekleyerek karıştırınTuz ve biberle tatlandırın

2 – Sosu daha önce hazırladığınız karışıma döküp iyice karıştırınSonra karides ve pavurya etlerini ekleyip,şeffaf filmle kaplayın15-30 dakika buzdolabında soğutun

3 – Marulları bir tabağa yerleştirip üstlerine salatayı koyunTaze soğanla süsleyip servis yapın

SERVİS ÖNERiLERi:

Çin mutfağından alınmış bu yemeği zengin bir menünün başlangıç yemeği olarak sunabilirsiniz Ancak tercihen menüde yine sebzeli bir et yemeği ana yemek olarak yer almalıdır

EKONOMİ:

Karides ve pavurya yerine 200 gr konserve mısır veya 200 gr konserve ton balığını kullanabilirsiniz







AFİYET OLSUN



Alıntı Yaparak Cevapla