Konu
:
Pancar Ve Armut Salatası
Yalnız Mesajı Göster
Pancar Ve Armut Salatası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pancar Ve Armut Salatası
Malzemeler
175 gr haşlanmış pancar,soyulmuş ve 1 cm küp şeklinde kesilmiş
2 orta boy armut
1/2 baş rezene, ayıklanıp ve doğranmış
1 demet suteresi, sapları ayrılmış
SOS:
1/2 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı bal
1/2 çay kaşığı sirke
tuz ve karabiber
Yapilisi
İlk önce sosu hazırlayın: Büyük bir kasede limon kabuğu ve suyunu yoğurt, ayçiçek yağı, bal ve sirkeyle karıştırın
Tuz ve biberi ekleyip yeniden iyice karıştırın
Armutları soyup içlerini temizleyip ikiye bölün
Küp şeklinde kesip sosa ekleyin
Pancarları ve rezeneyi de ekleyip katıp karıştırın
Şeffaf filmle salatanın üstünü kapatıp servis yapana dek buzdolabında saklayın
Servis yapacağınız zaman suteresini ayıklayıp salataya ekleyin
Bir salata kabına aktarıp servis yapın
SERViS ÖNERiLERi: Herhangi soğuk etle çok iyi giden bu salatayı karışık ordövrün bir parçası olarak sunabilirsiniz
ALTERNATiF: Armut yerine elma kullanabilirsiniz
Yoğurt yerine krema, rezene yerine de kereviz kullanabilirisiniz
Suteresi yerine ise roka veya ıtırlı herhangi bir yeşillik mükemmel sonuç verir
DiKKAT: Armutlar soğuluyunca hemen renk değişitirir
Bu yüzden ilk önce sosu yapın
Daha sonra armutları soyup hemen sosa ekleyin
AŞÇININ ÖNERiSi: Pancarı pişirdikten sonra daha kolay soyulması için soğuk suya tutun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul