Yalnız Mesajı Göster

Karnıbahar Ve Brokoli Mezesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karnıbahar Ve Brokoli Mezesi



karnıbahar salatası - brokoli mezesi nasıl yapılır - havuç soslu brokoli mezesiMalzemeler


4-6 kişi için

400 gr Brokoli

400 gr Karnabahar

6 yumurta

1 / 4 bardak süt

1 / 4 bardak krema

2 dilim ekmek

ekmek kırıntısı

tereyağı

su

zeytinyağı

tuz

karabiber

Havuç Krema için

6 havuç

1 soğan

1 avuçPirinç

su

zeytinyağı

tuz


Yapılışı


Bir tencere içinde kaynamış tuzlu suda brokoliyi 4-5 dk haşlayın


Başka bir tencerede de karnabaharı aynı şekilde kaynamış suda 10-12 dk haşlayın


Karnabahar ve brokolileri ayrı kaplarda blendırdan geiçirin


Yumurtaları kırıp tuz ve karabiberini ayarlayıp kremasını ve sütünü koyunBlendırdan geçirin


Karnabahr ve brokoli püresine ayrı ayrı 4 kepçe bu yumurtalı kremalı karışımdan koyup blendırdan geçirin


Bu arada kızgın yağda ekmek dilimlerini kızartınAltı sarısı rengi yakalayınca kağıt havlulu bir yerde yağını alın


Diktörtgen bir kek kalıbı olabilcek dar uzun bir borcamı tereyağı ile yağlayıp ekmek kırıntılarını unlar gibi kalbın içinde sallıyarak yapıştırın


Daha sonra kalıba brokoli karışımı dökün Tost ekmeklerini sıralayıp bir kat yapın Karnabahar karışımını üzerine dökün


Su dolu bir fırın kabına bu borcamımızı yerleştirin Fırında 180 ° C'de 40 dakika pişirn


Bu arada havuçlu krema için soğan doğrayın ve biraz yağ ile bir tencerede yumuşatarak havuçları doğrayın ve ekleyinPirinçler ile biraz su katıp pişirin Havuçlar iyice yumuşayınca fazla suyu kepçe ile alalım


Havuçları blendırdan geçirip süzgüden süzelim


Brokolili karnabaharlı pişen kekimizi kesip yanına havuç kreması koyup maydanozla süsleyip servis edinAfiyet olsun


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla