Yalnız Mesajı Göster

Havuç Mezesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuç Mezesi



havuç mezesi nasıl yapılır - havuç mezesi tarifi - havuç mezesi hakkında
Malzemeler:


1 kilo havuç

1 küçük çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı

3-4 kaşık süzme yoğurt

1-2 kaşık mayonez

3-4 diş sarımsak

tuz


1 kilo havucu rendeledikten sonra çelik tencereye koyuyoruz, içine biraz tuz ve zeytinyağını ekledikten sonra orta ateşte 1 dakika karıştırıp harmanlıyoruz



Sonra çelik tencerenin kapağını kapatıyoruz ve havucun orta ateşte kendi buharıyla pişmesini bekliyoruz 10 dakika sonra kapağı açıp 2-3 dakika boyunca havucu altı orta ateşte açıkken kaşıkla karıştırıp çeviriyoruz Havuçların pişip pişmediği kontrol ettikten sonra başka bir kaba alıp soğumasını bekliyoruz


Bir kapta süzme yoğurt, mayonez ve ezilmiş sarımsakları karıştırıyoruz Bu karışımı soğumuş havucun içine döküp karıştırıyoruz


Arzuya göre üzeri siyah zeytin ile süslenebilir lezzet olarak da çok yakışıyor çünkü


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla