Konu
:
Havuç Mezesi
Yalnız Mesajı Göster
Havuç Mezesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuç Mezesi
havuç mezesi nasıl yapılır - havuç mezesi tarifi - havuç mezesi hakkında
Malzemeler:
1 kilo havuç
1 küçük çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
3-4 kaşık süzme yoğurt
1-2 kaşık mayonez
3-4 diş sarımsak
tuz
1 kilo havucu rendeledikten sonra çelik tencereye koyuyoruz, içine biraz tuz ve zeytinyağını ekledikten sonra orta ateşte 1 dakika karıştırıp harmanlıyoruz
Sonra çelik tencerenin kapağını kapatıyoruz ve havucun orta ateşte kendi buharıyla pişmesini bekliyoruz
10 dakika sonra kapağı açıp 2-3 dakika boyunca havucu altı orta ateşte açıkken kaşıkla karıştırıp çeviriyoruz
Havuçların pişip pişmediği kontrol ettikten sonra başka bir kaba alıp soğumasını bekliyoruz
Bir kapta süzme yoğurt, mayonez ve ezilmiş sarımsakları karıştırıyoruz
Bu karışımı soğumuş havucun içine döküp karıştırıyoruz
Arzuya göre üzeri siyah zeytin ile süslenebilir lezzet olarak da çok yakışıyor çünkü
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul