Yalnız Mesajı Göster

Mantar Ve Kereviz Salatası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantar Ve Kereviz Salatası



Malzemeler


250 gr mantar, dilimlenmiş

3 kereviz sapı, dilimlenmiş

Sos:

150 gr yoğurt

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı limon suyu

1 çay kaşığı ince doğranmış taze tarhun

tuz ve karabiber

Süslemek için:

25 gr kabuğu soyulmuş badem

limon parçaları

birkaç dal taze tarhun veya

birkaç dal maydanoz


Tarifi


Sosu hazırlayın: Yoğurdu zeytinyağı ve limon suyuyla birlikte bir kaba koyun Bir çatalla çırpın tarhun, tuz ve biberi ekleyin

Mantarları ve kerevizleri sosa ekleyip iyice karıştırın

Salatayı bir salata kasesine koyup bademleri serpiştirin Limon parçaları ve tarhun veya maydanoz dallarıyla süsleyip servis yapın

SERVİS ÖNERİLERİ: Başlangıç olarak veya soğuk etin yanında servis yapabilirsiniz

ALTERNATİF: Tarhunu 1-2 diş ezilmiş sarımsakla değiştirebilirsiniz Sarımsağı zeytinyağı ve limon suyuyla birlikte yoğurda katın

ALIŞVERİŞ ÖNERİSİ: Kuru yerine taze otları kullanmak lezzet açısından daha iyidir Eğer kuru tarhun kullanacaksanız miktarı yarıya düşürün Veya yerine maydanoz kullanın

Alıntı Yaparak Cevapla