06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Füme Tavuk Göğüslü Yeşil Salata
malzemeler
2 greyfrut (içi pembe),
1 tatlı kaşığı hardal,
1 tatlı kaşığı bal,
tuz,
karabiber,
bir miktar sirke,
100 g yeşil salata,
2 taze soğan,
250 g füme tavuk göğsü
Hazırlanması:
1 Greyfrutların kabuklarını beyaz zarı ile birlikte kesin Greyfrutları dilimleyin, suyunu bir tasta toplayın
2 Tasın içindeki suyu hardal, bal, tuz ve karabiber ve bir miktar sirke ile karıştırın
3 Salatayı ayıklayarak yıkayın ve kurulayın Soğanların yeşil saplarını yarım cm kalınlığında doğrayın Beyaz kısımlarını bonfile için ayırın
4 Salatayı, greyfrut dilimlerini ve soğan halkalarını tabaklara dizin Tavuk göğsünü verev dilimler halinde kesin ve salatanın üstüne koyun Servis yapmadan önce sos damlatın
|
|
|