Konu
:
Ezme Fasulye
Yalnız Mesajı Göster
Ezme Fasulye
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ezme Fasulye
Ezme Fasulye Tarifi - Ezme Fasulye Nasıl Yapılır
Malzemeler:
2 su bardağı barbunya fasulyesi
6 su bardağı sıcak su
1 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yeteri kadar tuz
4 diş sarımsak
1 adet kırmızı acı biber
1 yemek kaşığı kişniş
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Hazırlanışı:
Kuru barbunya fasulyesini yıkayıp bir gece suda bekletin, haşlayın ve süzün
İnce kıydığınız soğanı sıvı yağda kavurun
İçine biber ve domates salçası ilave edin
Bu karışımı fasulyenin içine ekleyin
Fasulyeli karışıma ise tuz, dövülmüş sarımsak ve 6 su bardağı sıcak suyu ekleyin
Az gelirse bir miktar daha sıcak su ilavesi yapın
Fasulyeler kaynarken tahta kaşık yardımıyla ezerek püre haline getirin
İçine bir adet acı biber atın
Ateşten almaya yakın çekilmiş kişniş ve karabiberi katın
İyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve beklemeye alın
Üzerine toz biber ilave edilmiş kızgın yağı karışıma ilave edin
Ezme fasulyeniz servise hazır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul