Yalnız Mesajı Göster

Pancar Soslu Börülce Salatası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pancar Soslu Börülce Salatası





Malzemeler


1/2 kg taze börülce

3 dilim bayat ekmek

2 yemek kaşığı sirke

1 çay bardağı zeytinyağı

1-2 diş sarımsak

2 adet haşlanmış pancar-1 yemek kaşığı pancar suyu (haşlama yapılan su)

tuz


Yapılışı


Börülceler ayıklanır ve arzu edilen boyda kesilir

Kaynayan tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlanır ve süzülmesi için süzgece alınır


Servis tabağına alınıp üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirilir

Pancarlar yıkanır sapları kesilir, kabukları soyulmadan( daha iyi renk vermesi için ) dilimlenir ve yumuşayana dek haşlanır


Soğuyan pancarların kabukları soyulur

Robota pancarlar-ekme dilimleri-sarımsak-zeytinyağı-sirke-pancar suyu ve tuz aktarılarak püre kıvamına getirilirÇok yoğun olursa,pancar suyu ile inceltilir


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla