Konu
:
Çengelköy Salatası
Yalnız Mesajı Göster
Çengelköy Salatası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çengelköy Salatası
Malzemeler :
4 yumurta
1 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peynir
1 bardak zeytinyağı
1 limonun suyu
3 salatalık
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
2 domates
8 adet marul yaprağı
tuz
Tarifi:
2 adet yumurta sarısı, zeytinyağı, limon suyu ve yeteri kadar tuzdan yararlanarak bir mayonez hazırlanır
Diğer tarafta iki yumurta katı olacak şekilde haşlanırken salatalıkların da kabukları soyulur ve uzunlamasına ortadan ikiye bölündükten sonra içleri özel aletiyle veya bir bıçakla boşaltılarak birer kayık haline getirilir
Salatalıkların çıkartılan iç kısımları ise ufak parçalara doğranıp, suyu sıkıldıktan sonra mayoneze katılır
Bu işlem yapılırken ince kıyılmış iki marul yaprağı, dereotu, maydanoz, ezilmiş peynir ve kıyılırcasına ince doğranmış katı yumurtalar katılarak mayoneze yedirilir
Sonra bu karışımla salatalıkların içleri doldurulur
Salatalıklar servis tabağına konan marul yapraklarının üstüne yerleştirildikten sonra aralarına domates dilimleri konur ve böylece servis yapılır
Arzuya göre salatalıkların içlerine doldurulan harca kapari, zeytin ezmesi veya balık ezmesi de katılabilir
Ancak, gerçek Çengelköy salatası yukarıdaki harçla yapılanıdır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul