Yalnız Mesajı Göster

Erdek Salatası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erdek Salatası





Malzemeler :


250 gram tuzlu sardalya balığı

250 gram iri siyah zeytin

1 dilim bayat ekmek içi

100 gram yer fıstığı İçi (isteyenler Antep fıstığı içi de kullanabilirler)

1 limonun suyu

1/2 bardak zeytinyağı



Tarifi:



Balık temizlenir, kılçıkları çıkarıldıktan sonra havanda dövülür Buna makineden geçirilmiş fıstık içi, ufalanmış bayat ekmek içi, dışı zedelenmeden çekirdekleri çıkarılmış zeytinin yarısı katılır ve havanda yarım saat kadar dövülerek macun durumuna getirilir


Karışım macun kıvamına gelince porselen bir kaseye alınır Bir çatalla çırparak önce azar azar akıtılacak zeytinyağı bu karışıma yedirilir Sonra çırpmaya devam ederek limon suyu azar azar dökülerek salataya yedirilir


Salata hazır olunca önce bunun az bir kısmıyla kalan zeytinler doldurulur Salata, bir kayık tabağa boşaltılır Çatalla izler yapılarak üstü süslenir Tabağın çevresine de doldurulmuş zeytinler yerleştirilerek servise hazırlanır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla