Konu
:
Yılbaşı Mezeleri
Yalnız Mesajı Göster
Yılbaşı Mezeleri
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yılbaşı Mezeleri
kolay yılbaşı mezeleri - yılbaşı mezeleri nasıl yapılır - yılbaşı mezeleri tarifi
Dil Salatası
300 gr füme dil
200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
3-4 kaşık mayonez
1/2 bağ kıyılmış dereotu
2-3 adet doğranmış kornişon turşusu
1/4 kıyılmış iceberg (atom salata)
Taze çekilmis karabiber
Tuz
Mayonezi tuz ve baharatla karıştırın
Füme dili incecik doğrayın
Tüm malzemeyi karıştırın
Rus Salatası (Olivye Salad)
3 adet haşlanmış havuç
3 adet iri haşlanmış patates
1 avuç kadar haşlanmış bezelye
2-3 adet minik salatalık
2-3 adet kornişon turşusu
200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 demet ince kıyılmış dereotu
100-150 gr karabiberli macar salamı
2 adet haşlanmış yumurta
Mayonez (5-6 tepeleme yemek kaşığı)
Süzme yogurt (1 kaşık)
Karabiber
Tuz
Tüm malzemeyi bir zarın dörtte biri büyüklüğünde doğrayın
Dereotunu incecik kıyıp hepsini bir kapta karıştırın
Mayonez ve süzme yoğurdu beraber çırpın
Ilıkken mayonez- yoğurt karışımı, tuz ve biberini ilave edin
Aynı gün tüketilecek miktarda yapmanızı tavsiye ederim
Yumurta ve salatalık bekleyince mezenin kokusunu değiştiriyor
Patlıcan Salatası
4 adet közlenmiş patlıcan (Tukaş’in hazir patlıcanını da deneyebilirsiniz)
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
Sarımsak
Zeytinyağı
Nar ekşisi
Tuz
Maydanoz ve dereotunu incecik kıyın
Sarımsakları zeytinyağının içine ezin
Nar ekşisi ve tuz ekleyin
Patlıcanlari irice doğrayip bir salata kabına alın
Diğer tüm malzemeyi ekleyip karıştırın
Bu mevsimde ben güvenemediğim için domates ve biber almiyorum
Eğer kullaniyorsaniz içine közlenmiş domates ve közlenmiş biber de ilave edebilirsiniz
Haydari
200 gr süzme yoğurt- 100 gr normal yoğurt
2 diş dövülmüş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1/4 demet taze nane (veya 1 çorba kaşığı iyice ufalanmış kuru nane
Kırmızı biber
Tuz
Yoğurtlari zeytinyağı ile iyice krema kıvamı alana dek çırpın
Diğer malzemeyi de ekleyip servis yapın
Bu mezenin içine küçük bir salatalığı incecik kıyıp ekleyerek değişik bir tat elde edebilirsiniz
Salatalığın kokusu mezeyi daha da güzelleştiriyor
Etrafına da süslemek için pancar rendeleyebilirsiniz
Renkli Meze
4 adet kabak
4 adet havuç
1/2 su bardağı ceviz
4 kaşık zeytinyağı
1/2 demet dereotu
Süzme yoğurt veya normal yoğurt
Sarımsak
Tuz
Kabakları ve havuçları rendeleyin ve ayrı ayrı yağda kavurun
Suyunu iyice çekmesi gerekiyor
Sarımsak ve ince kıyılmış dereotunu yoğurda ekleyin
Servis tabağına önce havucu koyun
Üzerine kabakları ekleyin
Kabakların üzerine yoğurdu gezdirin ve iri dövülmüş cevizleri serpiştirin
Tarife patates de ekleyebilirsiniz
Patatesleri önce haşlayıp sonra yine birkaç kaşık yağda kavurun
Servis tabağının en altına yerleştirin
Her iki türlü de enfes oluyor
Güveçte Tereyağlı Karides
1/2 kg ayıklanmış karides
1 parça tereyağı
Tuz
Kırmızı toz biber
Karidesleri 5 dakika kadar renkleri pembeleşene kadar haşlayın
Süzün
Tavaya tereyağına biber ekleyip kızdırdıktan sonra içine karidesleri atıp birkaç dakika kavurun
Isterseniz ayni işlemi birer kişilik toprak güveç kaplarında fırına vererek de yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul