Yalnız Mesajı Göster

Havuçlu Kabaklı Meze

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu Kabaklı Meze



Havuçlu Kabaklı Meze Tarifi - Havuçlu Kabaklı Meze Nasıl Yapılır - Havuçlu Kabaklı Meze Malzemeleri





Havuçlu Kabaklı Meze


Malzemeler


2 adet orta boy kabak

2adet orta boy havuç

3-4 kaşık sıvı yağ

5-6 kaşık süzme yoğurt

½ çay bardağı dövülmüş ceviz

2 diş sarımsak

Tuz


Süslemek için maydanoz


Hazırlanışı


Kabak ve havuçlarımızı tıraşlayarak kabuklarını ayıklayalım Ayrı ayrı rendeleyelim, orta boy tavaya sıvıyağımızı alalım,kabaklarımızı hafif ateşte kavuralım,kabak su salacaktırSuyunu hafif çekince havuçlarımızı ekleyelimBeraber kavuralım(3-5 dk)


Malzememizi soğutalım


Kabak ve havuçlar soğurken, süzme yoğurdumuzu derince bir kaba alın, ezilmiş sarımsak ,su ve tuz ile koyu kıvamda yoğurdunuzu ezin(asla çok su eklemeyin,eklenecek sebzeler yoğurdunuzu zaten yumuşatacaktır)


Sebzelerinizi ve dövülmüş cevizinizi yoğurda ekleyerek tüm malzemenizi karıştırın


Servis tabağına alarak 1 saat buzdolabında bekletin Maydanoz ile süsleyin


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla