Konu
:
Havuçlu Kabaklı Meze
Yalnız Mesajı Göster
Havuçlu Kabaklı Meze
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuçlu Kabaklı Meze
Havuçlu Kabaklı Meze Tarifi - Havuçlu Kabaklı Meze Nasıl Yapılır - Havuçlu Kabaklı Meze Malzemeleri
Havuçlu Kabaklı Meze
Malzemeler
2 adet orta boy kabak
2adet orta boy havuç
3-4 kaşık sıvı yağ
5-6 kaşık süzme yoğurt
½ çay bardağı dövülmüş ceviz
2 diş sarımsak
Tuz
Süslemek için maydanoz
Hazırlanışı
Kabak ve havuçlarımızı tıraşlayarak kabuklarını ayıklayalım
Ayrı ayrı rendeleyelim, orta boy tavaya sıvıyağımızı alalım,kabaklarımızı hafif ateşte kavuralım,kabak su salacaktır
Suyunu hafif çekince havuçlarımızı ekleyelim
Beraber kavuralım(3-5 dk)
Malzememizi soğutalım
Kabak ve havuçlar soğurken, süzme yoğurdumuzu derince bir kaba alın, ezilmiş sarımsak ,su ve tuz ile koyu kıvamda yoğurdunuzu ezin
(asla çok su eklemeyin,eklenecek sebzeler yoğurdunuzu zaten yumuşatacaktır)
Sebzelerinizi ve dövülmüş cevizinizi yoğurda ekleyerek tüm malzemenizi karıştırın
Servis tabağına alarak 1 saat buzdolabında bekletin
Maydanoz ile süsleyin
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul