06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hollanda Salatası
sebze salatası - hollanda usulü salata nasıl yapılırMalzemeler:
1 yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı tuz
1+1/2 çay kaşığı toz hardal
1 kahve kaşığı karabiber
kahve kaşığının ucuyla pul kırmızıbiber
125 gr (1/2 su bardağından biraz fazla) zeytinyağı
1+1/2 çorba kaşığı limon suyu
125 gr (1/2 su bardağı) krema
15 gr (3 yaprak) jelatin (2 çorba kaşığı ılık suda eritilmiş)
2 kırmızı elma (kabukları soyulup ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı kereviz (rendelenmiş)
1 yeşil dolmalık biber (ayıklanıp, ince kıyılmış)
2 orta boy patates (haşlanmış ve ufak doğranmış)
2 katı yumurta (kıyılmış)
125 gr ançüez
10 yeşil çekirdeksiz zeytin (her biri üçe kesilmiş)
Tarifi:
Yumurta sarısı, hardal, tuz, karabiber ve pul kırmızı biberi orta boy bir kasede karıştırıp, yumurta teli ile iyice çırpınız Zeytinyağı damla damla akıtıp çırpınız (Yağı başta fazla akıtırsanız mayoneziniz topak topak olacağından, ancak mayonez koyulaşmaya başlayınca biraz daha fazla akıtabilirsiniz ) Mayonezin çok koyu olmasını önlemek için ara sıra birkaç damla limon suyu ekleyiniz Bütün yağ bitince limonun tamamını ekleyip dilerseniz biraz daha tuz, hardal ve limon suyu katınız Krema ve jelatini ekleyip iyice karıştırınız
Elma, kereviz, dolmalık biber, patates, katı yumurta ve ançüezleri ekleyip karışımı 1 kg'lık (5 su bardağı su alan) bir kalıba boşaltarak buzdolabında 3 saat, salata iyice tutana kadar bekletiniz
Kalıbı buzdolabından alıp iç kenarlarında keskin bir bıçağı çepeçevre gezdiriniz Kalıbın dibini kaynar suya batırıp çıkarınız Üstüne soğuk bir servis tabağı koyup ters çevirerek hızla sallayıp, salatayı servis tabağına çıkarınız
Üstünü zeytinlerle süsleyip hemen yada bir süre daha soğuttuktan sonra servis ediniz
alıntı
|
|
|