Konu
:
Valencia Salatası
Yalnız Mesajı Göster
Valencia Salatası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Valencia Salatası
İtalyan Salatası - İtalyan Usulü Salata - Pirinç Salatası
Kullanılacak malzeme (4 kişilik):
200 gr pirinç,
4 olgun ve sert domates,
2 adet dolmalık yeşil biber,
1 kaşık hardal,
yeteri kadar zeytinyağı,
üzüm sirkesi,
tuz ve karabiber
Yapılışı:
Pirinç ayıklandıktan sonra kaynar tuzlu suda pişinceye kadar haşlanır
Pişince suyu süzülür ve pirinç bir tepsiye konulup sıcak fırına sürülür
Pirinçler kuruyunca (sadece kuruyacak, kavrulmayacak) salata kâsesine alınır
Bu arada dolmalık biberin kabukları kömür ateşinde kavrulur
Kavrulmuş zar gibi ince kabukları ayıkladıktan sonra yıkayıp kurulanır
Sonra küçük küçük doğranır
Domatesler ince dilimler halinde doğranır ve çekirdekleri çıkarıldıktan sonra biber parçalarıyla birlikte pirincin üstüne yayılır
Bir küçük kâsede bol zeytinyağı, sirke, tuz ve karabiber iyice çırpılır
Sonra bu sos salatanın üstüne gezdirerek dökülür ve servis yapılır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul