Konu
:
Havuçlu Ezme
Yalnız Mesajı Göster
Havuçlu Ezme
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuçlu Ezme
Malzemeler:
4-5 orta boy havuç
1-2 iri diş sarımsak
Yaklaşık 3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı mayonez
Zeytinyağı
Tuz
HAZIRLANIŞI :
Havuçlar güzelce yıkanıp soyulduktan sonra rendelenir
Rendelenen havuçlar 1 çorba kaşığı zeytinyağının kızdırıldığı tavada sotelenir
Pişirilirken bir miktar da tuz eklenir
Havuçların rengi değiştikten sonra havuç tadı daha baskın gelecek kadar sarımsaklı yoğurt eklenir
(yoğurtta tam ölçüye uyulma zorunluluğu yoktur, çok yoğurtlu olmaması gerekir
Göz kararı ekleyin) Üzerine de mayonezi ekleyip, güzelce karıştırın
Siyah zeytin ile süsleyip meze tabağında soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul