Konu
:
Ananaslı Yengeç Salatası
Yalnız Mesajı Göster
Ananaslı Yengeç Salatası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ananaslı Yengeç Salatası
Malzemeler:
- 150 gr / 2 su bardağı dolusu yengeç
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 diş sarmısak
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 adet kesme şeker
- 1 dal yeşil soğan
- 3 dal taze nane
- 3 dal taze fesleğen
- 1 yemek kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Ananası ortadan boylamasına ikiye bölüp içini ufak küp parçalar halinde çıkarın
Yengeci tuzlu suda 10-12 dakika haşlayıp içinin etlerini çıkarın
Tavaya yağı koyun ve kısık ateşte 3 e bölünmüş sarımsakları ekleyip, sararıncaya kadar soteleyin
Sonra sarımsakları çıkarıp atın ve ocağın altını kapatın
Aynı yağın içine sıcakken şekeri atıp eritip, hemen limon suyu, kıyılmış yeşil soğan, nane, fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyip, tahta kaşıkla iyice karıştırın
Yengeçleri de ekleyip, en son küp küp doğranmış ananas parçalarıyla karıştırın
Önceden içi oyulmuş ananas kabuklarının içine karışımdan koyup, servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul